Undervognsbehandling

Vedligeholdelse af bilen er vigtig

Der er mange ting, der skal vedligeholdes på en bil. Vedligeholdelsen er vigtig, hvis du ønsker at forlænge bilens levetid og spare penge på reparationer.

Især besparelsen på reparationer er en god motivationsfaktor for, hvorfor du bør bruge penge på vedligeholdelsen. Vedligeholdelsen er nemlig ofte billigere end reparationen.

Der er mange forskellige ting, du bør huske at vedligeholde på din bil. Én af de ting er undervognen. Det er vigtigt at vedligeholde denne, fordi du ellers kan få problemer med rust og generel ødelæggelse.

Er det tid til at din bil får en undervognsbehandling så book online og få 10% rabat på din næste undervognsbehandling (gælder kun onlinebooking)

En undervognsbehandling tager ca. 2 dage og Hangaard Biler tilbyder selvfølgelig en gratis lånebil, mens du venter.

undervognsbehandling-pris-5
undervognsbehandling-pris-2

En undervognsbehandling er kort fortalt en behandling, der har til formål at beskytte din bils undervogn og hulrum mod rust. Undervognen og hele hulrummet bliver altså behandlet med en rustbeskyttelse.

Undervognen er et svært sted at komme til, og det er derfor også svært – hvis ikke helt umuligt – selv at foretage en undervognsbehandling af din bil. Du bør derfor altid sørge for at få en faglært, der har kendskab til lige netop din bilmodel, til at gøre det. Dette skyldes ikke mindst, at bilens undervogn skal skilles ad, for at behandlingen med rustbeskyttelsen kan blive foretaget alle de nødvendige steder.

Rust er enhver bilejers værste mareridt, og med den rette undervognsbehandling kan du undgå, at rusten rammer din bil på de mest udsatte steder – nemlig i undervognen og i hulrummet. Det er utrolig vigtigt for bilens levetid, at den ikke rammes af rust. Det er også vigtigt med undervognsbehandlinger, hvis du vil forbedre bilens gensalgsværdi og mindske udgifterne til reparationer. Uden en undervognsbehandling kan udgifterne til rustreparationer og udskiftning af mekaniske dele nemlig løbe op i et meget bekosteligt beløb.

Du skal altså ganske enkelt sørge for at rustbehandle din bil, hvis du ønsker, at den skal leve længere, forbedre sin værdi, og hvis du ønsker at spare penge på reparationer på bilen. Med en rustbehandling af undervognen vil reparationerne med større sandsynlighed kunne holdes på et minimum, og bilens indvirkning på privatøkonomien være mindre.

Der er forskel på, hvor ofte biler bør rustbehandles. Dette afhænger nemlig af flere ting. Først og fremmest afhænger det af, hvordan dit kørselsmønster er. Hvis du kører meget, og du eksempelvis ofte kører på veje med salt og sne, skal din bil undervognsbehandles oftere. Dette skyldes, at saltet især er meget hårdt for bilens undervogn, og at det giver større risiko for rust. Hvis du ofte kører på grusveje, skal du også regne med, at din bil bør undervognsbehandles oftere.

Som udgangspunkt bør du altid sørge for at få din bil undervognsbehandlet, når den er fabriksny. Dette skyldes, at langt de fleste nye biler ikke er produceret til at skulle køre i det danske klima. Efterfølgende bør du overveje at få foretaget en undervognsbehandling af din bil hvert andet eller tredje år. Det er dog en god idé at få en uvildig til at foretage et tjek af undervognen inden undervognsbehandlingen, for at se om undervognsbehandlingen overhovedet er nødvendig på det givne tidspunkt.